Carrièreswitch naar de ouderenzorg

Overweeg jij een carrièreswitch naar de ouderenzorg? Fantastisch. Het is belangrijk werk waarin je echt van betekenis bent in het leven van anderen. Op deze pagina lees je hoe je het aan kunt pakken en je vindt filmpjes van mensen die de stap al hebben gemaakt.

Een mooi nieuw hoofdstuk in je leven

Mensen die een carrièreswitch maken, gaan niet over één nacht ijs. Zij hebben er goed over nagedacht en allerlei informatie opgezocht. Veel mensen die de overstap maken naar de ouderenzorg hebben ontdekt dat zij toe zijn aan een baan waarin ze echt van betekenis zijn. Zij zijn erg gemotiveerd en daar zijn werkgevers natuurlijk erg blij mee. Want wat is er nu mooier dan een nieuwe medewerker die echt kiest voor deze sector?
Een carrièreswitch is meer dan het wisselen van werkgever. Het is het verlaten van een werkveld waarin je expertise hebt opgebouwd en je vertrouwd voelt. Je stapt in een wereld waar je het werk en de vaktermen nog niet kent. Best een grote stap, maar vooral een heel leuk en mooi nieuw hoofdstuk in je leven.

Hoe pak je het aan?
Maar hoe kun je aan de slag binnen de ouderenzorg als je jarenlang als accountant, bloemist, kok of receptionist hebt gewerkt? En hoe pak je het aan als je je wilt laten omscholen en na jaren werken de schoolbanken weer in moet?

Gelukkig sta je niet alleen. Jaarlijks starten er in de regio Haaglanden zo’n 1.200-1.400 nieuwe medewerkers vanuit een andere branche in de ouderenzorg. De meeste van hen starten met een opleiding tot bijvoorbeeld helpende (+), verzorgende IG of verpleegkundige.

Op onze opleidingspagina vind je meer informatie over de beroepen en opleidingen die er zijn. Hou er rekening mee dat het per organisatie verschilt met welke scholen zij samenwerken.

Kijk mee met Comfort en Ruengelo hoe zij de switch naar de ouderenzorg hebben ervaren.

Pas jij bij de ouderenzorg?

Je weet vast al iets over de ouderenzorg. Misschien ken je mensen die er werken of heb je erover gehoord of gelezen.
Omdat je deze pagina bezoekt, denk je er misschien over om in de ouderenzorg te werken. Maar klopt het beeld dat jij hebt van deze sector? Test hier jouw kennis en zie of jij en de ouderenzorg bij elkaar passen.

Advies & Oriëntatie

Doe een dagje mee!

Check of jij bij de ouderenzorg past?

Carrièreswitch naar de ouderenzorg?