Voltijd, deeltijd, duaal leren

Het is mogelijk in het mbo of hbo om een dagopleiding te volgen. Dat heet de BOL, de Beroepsopleidende Leerweg. Op deze pagina lees je er meer over.

Voltijd leren – BOL

Een BOL-opleiding is een dagopleiding. Dit betekent dat je de hele week lessen volgt. Praktijkervaring doe je op bij het bedrijf waar je stageloopt.

Voltijd
Als verpleegkundige heb je vaak te maken met onverwachte gebeurtenissen, waarbij snel en adequaat handelen van levensbelang kan zijn. Geen dag is hetzelfde. Met de voltijdopleiding tot verpleegkundige ben je goed voorbereid op de toekomst. Tijdens de opleiding ben je vanaf dag 1 junior verpleegkundige. Je oefent op school en tijdens je stages in het omgaan met zorgvragers, verpleegtechnische handelingen en samenwerken in een team. Je duikt de boeken in en leert alles over gezondheid, gedrag, therapieën en verpleegkundig handelen.

https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/hbo-v-voltijd

Deeltijd
Werk je niet in de zorg, maar heeft de zorg je altijd al getrokken en wil jij nu een carrière switch maken? Of ben je mbo-verpleegkundige of heb je een bachelor Social Work afgerond en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kies dan voor het (verkorte) flexibele programma van HBO-V Deeltijd (met eventuele vrijstellingen of versnellingen op basis van eerdere opleidingen en/ of ervaringen op het juiste niveau), waarbij je voor de start van de opleiding zelf een stageplaats van minimaal 16 uur per week in een (aangesloten) zorginstelling moet regelen met begeleiding van een hbo-v’er:

https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/hbo-v-deeltijd 

Duaal
Heb je al een (leer)arbeidsovereenkomst op mbo-verpleegkundig of hbo-niveau voor minimaal 16 uur per week via een werkgever, die aangesloten is bij ZorgScala of een andere zorginstelling? Meld je dan aan voor de HBO-V duaal variant:

https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/hbo-v-deeltijd 

Pas jij bij de ouderenzorg?

Je weet vast al iets over de ouderenzorg. Misschien ken je mensen die er werken of heb je erover gehoord of gelezen.
Omdat je deze pagina bezoekt, denk je er misschien over om in de ouderenzorg te werken. Maar klopt het beeld dat jij hebt van deze sector? Test hier jouw kennis en zie of jij en de ouderenzorg bij elkaar passen.

Advies & Oriëntatie

Doe een dagje mee

Check of jij bij de ouderzorg past?

Carrièreswitch naar de ouderenzorg?