Op de praktijkleerafdeling maak je echt onderdeel uit van het team

Stagelopen bij Stichting Eykenburg: een kostbare ervaring rijker!

 

Bowien Gruppen (20) liep haar eindstage op de praktijkleerafdeling van Stichting Eykenburg. “Ik heb heel veel positieve ervaringen opgedaan en veel kennis overgehouden aan deze stage.”

“Toen ik voor het eerst binnen kwam op de afdeling, was ik eigenlijk een beetje verlegen. Ik vond het soms lastig om mijn mening te delen met de andere stagiaires en werkbegeleiders. Maar hier kwam na 2 weken al gelijk verandering in. De werkbegeleiders waren erg open en vriendelijk. Als ik een idee had of mijn mening over een bepaald onderwerp wilde delen, werd er daadwerkelijk naar mij geluisterd. Ze stonden allemaal open voor nieuwe ideeën. Het voelde echt alsof ik deel uitmaakte van het team.”

 

‘De praktijkleerafdeling is een veilige plek waar je jezelf kunt zijn.‘

 

Stagiaires draaien de afdeling

 

Bowien vervolgt: “De leerafdeling is een veilige omgeving om jezelf te kunnen zijn. Als er iets aan de hand is, wordt het serieus genomen en ga je op zoek naar mogelijke oplossingen. Je merkt echt dat de stagiaires de afdeling draaiende houden en dat is een zeer kostbare ervaring! Ik heb hier ontzettend veel geleerd over mijzelf en mijn ontwikkeling heeft hier een onwijze boost van gekregen. Het is een heel hecht team en iedereen staat voor elkaar klaar.”

“Eerst dacht ik nog: werken in een verpleeghuis is niks voor mij. Maar nu blijf ik.’

 

 

Start carrière

Dat is ook de reden dat ik besloten heb om te blijven werken op de afdeling. Mijn collega’s waren ook erg blij om te horen dat ik na mijn diplomering hier blijf werken. Ik kan mij nog herinneren dat ik tijdens mijn eerste jaar van de opleiding Verpleegkunde aangaf dat ik nooit in een verpleeghuis zou gaan werken, maar de leerafdeling van Huize Eykenburg heeft mij andere inzichten gegeven.

Kortom, Ik hoop dat iedereen die bij Stichting Eykenburg stage komt lopen op de leerafdeling net zo’n geweldige ervaring zal hebben als ik.