https://ontdekdehaagseouderenzorg.nl/mbo-rijnland/

De Haagse Hogeschool

 

Nieuws

Volg het nieuws van De Haagse Hogeschool

Benieuwd naar het meest actuele nieuws van De Haagse Hogeschool? Klik op onderstaande link voor de pagina waar al het nieuws van De Haagse Hogeschool
te vinden is.

Klik hier voor alle nieuws over De Haagse Hogeschool>

Onze informatie

In de maatschappij zijn er veel gesproken over het toenemende aantal ouder worden mensen. Afgezien van het feit dat bijna iedereen “oud” hoopt te worden, gaan veel gesprekken en discussies over de problematische kant hiervan. Veel hulpverleners hebben met ouderen te maken en ouderen hebben met veel hulpverleners te maken. Daar ligt onder andere de kern van de meervoudige problematiek van kwetsbare ouderen. De ouderdom komt vaak niet met één, maar met vele gebreken, die met elkaar te maken hebben. Een groeiende groep ouderen wordt door een opeenstapeling van (kleine) lichamelijke, psychische en sociale tekorten kwetsbaar voor ernstige gezondheidsproblemen, die kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren, tot opname in een verzorgings- of verpleeginstelling of tot overlijden.

De gezondheidszorg voor (kwetsbare) ouderen is complex en er zijn nauwelijks standaardoplossingen voor deze samengestelde problemen. Verpleegkundigen spelen een cruciale rol in de preventie, de zorg en het herstel bij de ouder wordende mens. Uit onderzoek blijkt dat er op dit gebied veel handelingsverlegenheid en kennistekort is.

De opleiding tot HBO-Verpleegkundige (Bachelor of Nursing) is ontwikkeld op basis van het Beroepsprofiel verpleegkundige. De uitgangspunten die daarin zijn gekozen, zoals de veranderende gezondheidszorg in de 2e eeuw, ondersteunen van zelfmanagement, klinisch redeneren en preventie, staan ook centraal in de opleiding. De focus ligt op het bevorderen van gezondheid, herstel, groei en ontwikkeling en het voorkomen van (verergering van) ziekte, aandoening of beperking.

Benieuwd naar ons? Bekijk de video.

Meer over de Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool biedt verschillende routes op hbo-niveau, die opleiden tot het diploma van hbo-verpleegkundige.

Voltijd

Als verpleegkundige heb je vaak te maken met onverwachte gebeurtenissen, waarbij snel en adequaat handelen van levensbelang kan zijn. Geen dag is hetzelfde. Met de voltijdopleiding tot verpleegkundige ben je goed voorbereid op de toekomst. Tijdens de opleiding ben je vanaf dag 1 junior verpleegkundige. Je oefent op school en tijdens je stages in het omgaan met zorgvragers, verpleegtechnische handelingen en samenwerken in een team. Je duikt de boeken in en leert alles over gezondheid, gedrag, therapieën en verpleegkundig handelen.

https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/hbo-v-voltijd

Deeltijd

Werk je niet in de zorg, maar heeft de zorg je altijd al getrokken en wil jij nu een carrière switch maken? Of ben je mbo-verpleegkundige of heb je een bachelor Social Work afgerond en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kies dan voor het (verkorte) flexibele programma van HBO-V Deeltijd (met eventuele vrijstellingen of versnellingen op basis van eerdere opleidingen en/ of ervaringen op het juiste niveau), waarbij je voor de start van de opleiding zelf een stageplaats van minimaal 16 uur per week in een (aangesloten) zorginstelling moet regelen met begeleiding van een hbo-v’er:

https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/hbo-v-deeltijd

Duaal

Heb je al een (leer)arbeidsovereenkomst op mbo-verpleegkundig of hbo-niveau voor minimaal 16 uur per week via een werkgever, die aangesloten is bij ZorgScala of een andere zorginstelling? Meld je dan aan voor de HBO-V duaal variant:

https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/hbo-v-deeltijd

Agenda

Haagse Hogeschool

Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag 
https://www.dehaagsehogeschool.nl/

Neem contact op!

070 – 445 88 88

 

Volg ons op:

Bekijk andere partners

Ontdek de Haagse Ouderenzorg is een samenwerking van 13 werkgevers in de VVT regio Haaglanden, het UWV, Gemeente Den Haag, ROC Mondriaan, MBO Rijnland en de Haagse Hogeschool.